Descriere
BENTONITĂ ALIMENTARĂ
Utilizare:
În industria alimentară și în agricultură.
Bentonită Alimentară este utilizată la prepararea vinurilor, folosindu-se împreună cu Conservantul Alimentar cu 5-6% dioxid de sulf. După ce vinul a fost tras de pe drojdie se folosește în doze de 1g/litru de vin roșu și 2g/litru de vin alb. Bentonită Alimentară asigură limpezirea foarte bună a vinului iar soluția Conservant Alimentar pe bază de dioxid de sulf asigură fermentația controlată a vinului (nu permite oțetirea vinului).
Vinul poate fi consumat după minim 21 zile de la tratament.
Instrucțiuni de folosire:
Se scot din masa vinului aproximativ 8l, se preîncălzește la circa 20°C după care se amestecă până la omogenizare cu 1kg de Bentonită, după care se toarnă în vasul ce conține vinul. Această operațiune se repetă de mai multe ori, în funcție de cantitatea de vin pe care o avem de tratat.
Caracteristici tehnice:
Bentonita sodică asigură deproteinizarea eficace și stabilizarea proteică durabilă a vinurilor.
Doresti asistenta in a te ajuta cu alegerea ta? Contacteaza un consultant Dasola.ro sau lasa-ne un mesaj pe Facebook!
Nu există recenzii până acum.